Kokomerkinnät

Jokaisen tuotteen tuotekuvaus sisältää kokotaulukon. Kokomerkintöjen parantelu on osassa tuotteita kesken. 

Jos tuotteen koko yhtään mietityttää, niin otathan yhteyttä. Näin säästymme molemmat ylimääräiseltä vaivalta ja postittelulta. 

Kokomerkintöjen selitykset

S = vaatteen selkäosan pituus (takeissa säkä-helma, haalareissa säkä-hännäntyvi)

RY = vaatteen rinnanympärys (takeissa koiran rinnanympäryksen ihannekoko)

KY = vaatteen kaulanympärys

KP = kauluksen pituus kauluksen yläosasta mitattuna

L = lahkeen pituus mitattuna etujalan kainalosta nilkkaan, takajalan lahje samanpituinen

Kaikki mitat on ilmoitettu senttimetreinä. Vaatteen koko saattaa poiketa annetusta vain hieman. Toppavaatteisiin ja softshellvaatteisiin on lisätty tarvittava väljyys.

Kokomitoitus on malliston oma

Meiltä ostamasi vaate ei välttämättä vastaa mitoiltaan toisesta kaupasta samalla kokomerkinnällä ostettua vaatetta. Tämä kannattaa huomioida ostoksia tehdessäsi. 

Heti toimitettavien vaatteiden koot

Varastossa olevien valmiiden vaatteiden koko on ilmoitettu vaatteen tuotekuvauksessa. Koko saattaa osassa vaatteita poiketa tilausvaatteiden koosta.

Mikä koko kannattaa ostaa?

Reilusti joustavat vaatteet (trikoo, college)

Osta koko, joka on lähinnä koirasi mittoja. Koirasi mitat voivat olla jopa puvun mittoja vähän suuremmat, "liikkumavaraa" ei tarvitse olla yhtään. Vaate venyy käytössä ja alkaa roikkumaan jos se on liian iso. Katso sivun alaosassa olevat vertailukuvat.

Vähän joustavat/joustamattomat vaatteet (kaikki paitsi trikoo ja college)

Osta koko, jossa on sopivasti liikkumavaraa. Liian pienessä puvussa koiran on vaikea liikkua luonnollisesti. Liian pieni vaate saattaa myös ratkeilla saumoista.

Sopiva liikkumavara

Mitä isompi koira, sitä enemmän liikkumavaraa.

  • Vähän joustavissa vaatteissa, esimerkiksi fleecevaatteet, sopiva vara kaulanympäryksessä on muutama senttimetri ja rinnanympäryksessä noin 5-15 cm

  • Joustamattomissa vaatteissa (softshell, pellava, toppavaatteet) sopiva vara kaulanympäryksessä on noin 5-15 cm ja rinnanympäryksessä noin 10-25 cm

Kokoja ja rotuja

Taulukossa on esimerkkirotuja jokaiselle vaatekoolle. Rodut ovat ohjeellisia, mittaathan koirasi ennen ostosta.

Vaatekokoja vastaavat esimerkkirodut
Vaatekokoja vastaavat esimerkkirodut

Koko 50 sopii (esimerkiksi) keskikokoiselle whippetille, koko 55 isolle whippetille. 

Rory käyttää pääsääntöisesti koon 50 vaatteita. Rory on keskikokoinen whippetpoika, jonka mitat ovat: selkä (säkä-hännäntyvi) 53 cm, rinnanympärys 67 cm, kaulanympärys 37 cm ja paino 18 kg.

Svante käyttää koon 55 vaatteita. Svante on iso whippetpoika, jonka mitat ovat: selkä (säkä-hännäntyvi) 58 cm, rinnanympärys 76 cm, kaulanympärys 37 cm ja paino 23 kg.