Usein kysyttyä

Tälle sivulle on koottu vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin. Jos vastausta kysymykseesi ei löydy tältä sivulta niin ota yhteyttä

1. Mille roduille vaatteet sopivat?

Vaatteet sopivat hoikkalinjaisille neliömäisille koirille. Täältä näet esimerkkirodut.

Mittojen mukaan kaikille roduille. 

2. Onko ostamallani tuotteella palautusoikeus?

Jos olet kuluttaja, sinulla on Suomen kuluttajansuojalain mukainen oikeus peruuttaa tilaus ilmoittamalla tästä viimeistään 14 päivän kuluttua tavaran tai viimeisen tavaraerän vastaanottamisesta.

Peruuttamisilmoitus tulee tehdä selkeästi sähköpostitse. Palautettavien tuotteiden on oltava alkuperäispakkauksessa, käyttämättömiä (sovitettu ainoastaan sisätiloissa) ja hyvin takaisin lähetystä varten pakattuja.

Palauttaessasi toimitetun tilauksen, liitä siihen mukaan nimesi, yhteystietosi ja tilausnumero. Palautamme vastaavasti tilauksesta maksamasi rahat viivytyksettä kuluttajasuojalain mukaisesti.

Suomen kuluttajansuojalain mukainen peruuttamisoikeus ei koske mittatilaustuotteita. Mittatilaustuotteen palauttamisen yhteydessä hyvitetään puolet (50 %) tuotteen hinnasta. Palauttajan on maksettava palauttamisesta aiheutuvat kustannukset. Näitä kustannuksia ei makseta takaisin palauttajalle.

Lue lisää palautusoikeudesta käyttöehdoista.

3. Onko tuotteilla vaihto-oikeus?

Tuote voidaan suurimmassa osassa tapauksia vaihtaa toiseen. Ole yhteydessä mikäli haluat vaihtaa tuotteen. 

4. Koska tilaukseni toimitetaan?

Valmisvaatteet toimitetaan noin 2-5 arkipäivän kuluessa tilauksesta. Tilausvaatteiden toimitusaika on ilmoitettu kunkin tuotteen yhteydessä.

5. Mistä löydän mobiilissa alekoodille tarkoitetun tekstikentän?

Alekoodin kenttä löytyy kassalle mennessä (maksutavan valinnan jälkeen) kohdasta "tilauksen yhteenveto". 

6. Mistä löydän mobiilissa tilauksen lisätiedot tekstikentän?

Tilauksen lisätiedot kenttä löytyy kassalle mennessä (maksutavan valinnan jälkeen) kohdasta "tilauksen yhteenveto".

7. Mitkä ovat verkkokaupan toimitustavat?

Toimitamme tuotteet Matkahuollon kautta kirjeenä kotiisi, tai pakettina lähimpään toimipisteeseen. Lähetyksen seurantatiedot lähetetään antamaasi sähköpostiosoitteeseen kun tilaus on viimeistelty. Lue lisää tuotteiden toimituksesta käyttöehdoista.

8. Miten voin maksaa tilauksen?

Verkkokaupan maksutavat: verkkopankkimaksu, luottokorttimaksu (American Express, Visa, Master Card), mobiilimaksu (MobilePay, Pivo, Siirto), Apple Pay ja tilisiirto. Valitessasi maksutavaksi tilisiirron saat maksupyynnön sähköpostitse, kun tilaus on viimeistelty. Lue lisää maksupalveluntarjoajasta (Paytrail) käyttöehdoista.

9. Missä on tilausvahvistukseni?

Tilausvahvistus tulee heti tilauksen tehtyäsi automaattisesti tilauksen yhteydessä antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Katso myös roskapostikansio. Jos et saanut tilausvahvistusta, ole yhteydessä.