Usein kysytyt kysymykset

Tälle sivulle on koottu vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin. Jos vastausta kysymykseesi ei löydy tältä sivulta niin ota yhteyttä

1. Onko ostamallani tuotteella palautusoikeus?

Jos olet kuluttaja, sinulla on Suomen kuluttajansuojalain mukainen oikeus peruuttaa tilaus ilmoittamalla tästä viimeistään 14 päivän kuluttua tavaran tai viimeisen tavaraerän vastaanottamisesta.

Peruuttamisilmoitus tulee tehdä selkeästi sähköpostiimme

Suomen kuluttajansuojalain mukainen peruutusoikeus ei koske mittatilaustuotteita. Mittatilaustuotteen palauttamisen yhteydessä hyvitetään puolet (50 %) tuotteen hinnasta. Ostaja maksaa palautuksesta aiheutuvat toimituskulut. 

Lue lisää palautusoikeudesta käyttöehdoistamme

2. Mistä löydän mobiilissa alekoodille tarkoitetun tekstikentän?

Alekoodin kenttä löytyy kassalle mennessä (maksutavan valinnan jälkeen) kohdasta "tilauksen yhteenveto". 

3. Mitkä ovat verkkokaupan toimitustavat?

Toimitamme tuotteet Postin kautta kirjeenä kotiisi, tai pakettina lähimpään toimipisteeseen. Lähetyksen seurantatiedot lähetetään antamaasi sähköpostiosoitteeseen kun tilaus on viimeistelty. Lue lisää tuotteiden toimituksesta käyttöehdoistamme

4. Miten voin maksaa tilauksen?

Verkkokaupan maksutavat: verkkopankkimaksu, luottokorttimaksu (American Express, Visa, Master Card), mobiilimaksu (MobilePay, Pivo, Siirto), Apple Pay ja tilisiirto. Valitessasi maksutavaksi tilisiirron saat maksupyynnön sähköpostitse, kun tilaus on viimeistelty. Lue lisää maksupalveluntarjoajasta (Paytrail) käyttöehdoistamme.

5. Koska tilaukseni toimitetaan?

Valmisvaatteet toimitetaan noin 2-5 arkipäivän kuluessa tilauksesta. Tilausvaatteiden toimitusajat ovat ilmoitettu kunkin tuotteen yhteydessä.

6. Mistä tiedän sopivatko vaatteet koiralleni?

Vaatteet sopivat hoikkalinjaisille neliömäisille isorintakehäisille koirille. Lue lisää kokomerkinnöistä.

7. Onko tuotteilla vaihto-oikeus?

Ole yhteydessä mikäli haluat vaihtaa tuotteen. 

8. Missä on tilausvahvistukseni?

Tilausvahvistus lähetetään heti tilauksen tehtyäsi automaattisesti tilauksen yhteydessä antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Katso myös roskapostikansio. Jos et saanut tilausvahvistusta, ole yhteydessä.