Kokomerkinnät

Jokaisen tuotteen tuotekuvaus sisältää kokotaulukon. Tällä sivulla on video ja kuvia, joissa on mittausohjeita. Mittaamiseen kannattaa panostaa, jotta vaatteet ovat oikean kokoiset. Jos mittaaminen ja kokoasiat mietityttävät, niin ole yhteydessä ja avustan asiassa. Kaikki mitat on kerrottu senttimetreinä.

Selänpituus

Vaatteen selkäosan pituus (takeissa säkä-helma, haalareissa säkä-hännäntyvi). Haalareissa selkäosan pituuden tulee olla mahdollisimman lähellä koiran selänpituutta. Takeissa takin selkäosa saa olla koiran selänpituutta pidempi. Jos koirallasi on töpöhäntä, tai se kantaa häntäänsä, niin osta takista lyhyt- tai häntähalkiollinen malli.

Rinnanympärys

Vaatteen rinnanympärys (takeissa koiran rinnanympäryksen ihannekoko). Joustavissa vaatteissa (trikoo, college, merinovilla, pellava) vaatteen rinnanympäryksen tulisi olla vain vähän koiran rinnanympärystä suurempi. Joustamattomissa vaatteissa vaatteen rinnanympäryksessä on oltava liikkumavaraa.

Kaulanympärys 

Vaatteen kaula-aukon tai kauluksen ympärysmitta kaulan alaosasta mitattuna. Joustavissa vaatteissa (trikoo, college, merinovilla, pellava) vaatteen kaulanympäryksen tulisi olla vain vähän koiran kaulanympärystä suurempi. Joustamattomissa vaatteissa vaatteen kaulanympäryksessä on oltava liikkumavaraa.

Kauluksen pituus

Vaatteen kauluksen pituus kauluksen yläosasta mitattuna. Jotta kaulus pysyy korvien päällä, sen on oltava koiran kaulan pituutta pidempi.

Lahkeen pituus 

Lahkeen pituus mitattuna etujalan kainalosta rannetta kohti. Haalareissa etu- ja takalahje ovat keskenään yhtä pitkät. Lahkeen tulisi jäädä etujalassa kannuskynnen yläpuolelle.

Kokomitoitus on malliston oma

Minulta ostamasi vaate ei välttämättä vastaa mitoiltaan toisesta kaupasta samalla kokomerkinnällä ostettua vaatetta. Tämä kannattaa huomioida ostoksia tehdessäsi. 


Esimerkkirotuja

Taulukossa on esimerkkirotuja jokaisesta vaatekoosta. Jokainen koira on yksilö ja taulukko on antamassa suuntaviivoja. 

Vaatekokoja vastaavat esimerkkirodut
Vaatekokoja vastaavat esimerkkirodut

Koiran mittaaminen

Koiran mittaaminen on paras tehdä kaikessa rauhassa, koiralle mieleisessä paikassa. Ota mitat muutamaan kertaan, jotta saat mahdollisimman hyvän mittaustuloksen. Palkitse koiraa tasaisin väliajoin. Kun näet hieman vaivaa koiran mittaamiseen niin osaat ostaa sille parhaiten sopivan koon. Herkän koiran mittaamiseen voit käyttää mittanauhan sijasta joustamatonta lankaa tai nauhaa.

Video koiran mittaamisesta


Koiran mittaaminen kuvina